2012. november 10., szombat

show-timeDickens-est

 

  Munka után valósággal száguldottam haza, onnan a Bóbitába. Sűrű nap volt, kicsit rohangálós, kicsit adrenalinos :)
  Tegnap este végre beérett a hónapokig érlelt gyümölcs :)

  Lehet, hogy szerénytelenség ilyet írni, de nagyon jól sikerült az est! Talán csak azért nem szerénytelenség mégsem, mert csapat- munka esetén nyilván az alkotótársak kvalitásai összeadódnak, és minden jobb, mint önmagában lenne.
 Az est a báb előadásokkal kezdődött, Andy Rouse konferálta fel a nem annyira irodalmi értéknek, inkább az angol társadalomnak fontos történetek báb-adaptációit. Először a bizarr hangulatú „Vörös istálló gyilkosság” ejtette ámulatba a nézőket. Boglári Tamás fantasztikus volt, az ő színpadi jelenléte annyira erős és meggyőző, hogy mindent bearanyozott. Nekem nagyon nagy élmény volt látni, hogy a próbákhoz képest is vannak új gegek, hogy működnek az általam készített díszletek, tárgyak, s hogy felfedezték a kellék további lehetőségeit is. A közönség is nagyon hálás volt, nyitott és befogadó. Azért azt hozzá kell tennem, hogy Pécsen a nemzetközi felnőttbábfesztivál otthonában nagy előny, hogy van értő közönség, akiknek nem idegen a felnőtt bábelőadás műfaja.
  A másik báb jelenet a Lord Bateman történetét megelevenítő 18. sz. i legenda alapján készült.Ez egy hagyományos előadásmódban, jó ritmusban előadott, könnyed, nevettető műsorszám volt. A simply english együttes zenéjére, - akárcsak az első bábjáték
/Az ehhez az előadáshoz készült bábjaimat már régebbi bejegyzésekben bemutattam./
Szeretem ezeket a bábokat, nagy örömmel készítettem őket, és nagyon hálás vagyok érte, hogy általuk ilyen fantasztikusan jó csapatba kerültem, amilyen a Bóbita!
  A báb előadások után Ian Keable lépett színpadra, aki Dickens kedvenc bűvész trükkjeit is bemutatta,- ugyanis a nagy író maga is szívesen bűvészkedett-, s ezeket a mutatványokat kutatta fel és adta elő a londoni mágus. Nagyon szórakoztató volt!

                                                     Köszönöm, hogy velem voltatok ezen az estén!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése